Для безпілотників встановили нові правила — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для безпілотників встановили нові правила

Особисті фінанси
450
Державна авіаційна служба встановила обмеження на польоти дистанційно пілотованих повітряних суден вагою до 2 кілограмів.
Про це йдеться в оприлюдненому Тимчасовому порядку використання повітряного простору України.
Відзначається, що польоти таких суден здійснюються без інформування та отримання дозволів від різних відомчих органів, однак “за умови дотримання наступних вимог”.
Зокрема, польоти повинні виконуватися тільки вдень.
Також порядок забороняє літати над об’єктами під охороною, визначеними Міноборони, МВС, прикордонною службою, СБУ, Нацполіцією, Нацгвардією, УДО, іншими військовими та правоохоронними органами.
Не можуть ДППС літати над дорогами державного значення, промисловими зонами, електростанціями, залізничними станціями, морськими портами, сховищами палива, нафти, газу, інших небезпечних речовин та рідин і т. д.
Центральні вулиці міст, селищ міського типу і сіл, залізні дороги державного та регіонального значення та лінії електропередачі можна перетинати, але не літати над ними.
Заборонено польоти безпілотників над виправними центрами, колоніями та СІЗО.
Над перерахованими об’єктами можна літати, отримавши дозвіл від відповідного відомства, власника, адміністрації і т. д.
Оприлюднений порядок також визначає максимальну швидкість польоту (160 км/год), висоту (50 м), відстань від пілота (не більше ніж 500 м) і відстань від сторонніх осіб: не ближче ніж 30 метрів, для осіб до 12 років – не ближче ніж 50 метрів, для груп понад 12 осіб – не ближче ніж 150 метрів.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас