Два "Airbus-А380" збираються утилізувати, оскільки вони нікому не потрібні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два "Airbus-А380" збираються утилізувати, оскільки вони нікому не потрібні

Фондовий ринок
1919
В даний час два найбільші серійні авіалайнери в світі знаходяться на стоянці біля підніжжя Французьких Піренеїв. Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.
Після того, як перевізник Singapore Airlines в середині 2017 року повернув лайнери їх власнику – німецькому інвестиційному фонду Dr. Peters після закінчення 10-річного договору на лізинг, нових операторів для повітряних суден знайти ніяк не вдається. Велися переговори з британською авіакомпанією British Airways, іранською Iran Air і португальською Hi Fly, але вони провалилися з різних причин.
У нещодавньому зверненні до акціонерів керівництво фонду попереджає про те, що, якщо ситуація не зміниться, 28 червня зборам акціонерів доведеться приймати рішення про утилізацію літаків. Вона займе близько двох років і дозволить виручити за кожне судно 80 млн доларів від продажу його по запчастинах. На момент прем’єри 10 років тому ціна одного А380 становила 250 млн доларів, а за поточним прайс-листом компанії Airbus вона перевищує 445 млн.
Виробник досі продовжує випускати модель А380 завдяки масштабному замовленню авіакомпанії Emirates з ОАЕ, що надійшло в січні 2018 року, – єдиної в світі, яка вирішила зробити цю модель основою свого парку повітряних суден. Однак інші перевізники вважають за краще вибирати більш компактні моделі, які споживають менше палива. Крім того, на ринку спостерігається нестача вживаних запчастин для моделі, що робить її утримання досить витратним.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас