Через анексію Криму і агресію РФ на Донбасі Україна втратила $100 млрд - Atlantic Council — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через анексію Криму і агресію РФ на Донбасі Україна втратила $100 млрд - Atlantic Council

Казна та Політика
776
Через російську агресію в Криму і на Донбасі Україна втратила 100 мільярдів доларів.
Про це сказав старший науковий співробітник Eurasia Center Atlantic Council Андерс Аслунд в п’ятницю, 8 червня, передає «Український кризовий медіа центр».
Аслунг, зокрема, відобразив ці цифри у своєму дослідженні «Ціна Кремлівської агресії в Україні: матеріальний вимір».
«Після анексії Криму Україна втратила 1,4 мільйона гектарів землі, які оцінюють у понад 1,8 мільярда доларів. Крім цього, українські банки втратили активи, які залишилися в банківських відділеннях, — від 1,7 до 1,9 мільярда доларів. Росія конфіскувала „Крименерго“, як наслідок — Україна втратила 1 мільярд доларів», — сказав Аслунг.
Також він зазначив, що через бойові дії на Сході України зруйнована велика частина інфраструктури. Експерти оцінили збиток в 9,5 мільярда доларів.
Як зазначив старший науковий співробітник Eurasia Center Atlantic Council Алан Райлі, українські компанії та фізичні особи, які втратили свої активи в результаті російської агресії, повинні подавати позови в міжнародні суди.
«Варто також об’єднуватися в групи і подавати спільні позови, щоб зменшити частку витрат на судові процеси. Ми можемо закликати і сприяти тому, щоб фізичні та юридичні особи вимагали від Кремля компенсацій», — зазначив він.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас