Антимонопольники відмовилися розслідувати підвищення цін на проїзд у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольники відмовилися розслідувати підвищення цін на проїзд у Києві

Казна та Політика
364
Антимонопольний комітет заявив, що питання про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутках Києва не входить до його компетенції.
Про це повідомила прес-служба АМКУ.
“Питання про встановлення і обґрунтованість тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування в місті Києві належать до компетенції Київської міської державної адміністрації”, – йдеться в повідомленні.
В АМКУ зазначили, що таке рішення прийнято на підставі статті 5 Закону України “Про автомобільний транспорт”, статті 28 “Про місцеве самоврядування в Україні” та статті 8 “Про міський електричний транспорт”.
Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація вирішила підвищити тарифи на проїзд в наземному і підземному комунальному транспорті Києва до 8 гривень з 15 липня 2018 року.
За словами мера Києва Віталія Кличка, підвищення вартості проїзду в міському транспорті пов’язано з тим, що нинішня собівартість проїзду набагато вища, ніж вартість квитка.
Водночас, додав Кличко, необхідне оновлення рухомого складу громадського транспорту в Києві, і на це потрібні значні кошти.
Крім того, підкреслив мер, нині бракує водіїв громадського транспорту, оскільки люди не хочуть йти працювати за низьку зарплату.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас