НБУ оцінив рівень збитків банків від переходу на новий стандарт звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оцінив рівень збитків банків від переходу на новий стандарт звітності

Казна та Політика
367
Перехід банків на 9-й стандарт Міжнародної фінансової звітності додав 10 мільярдів гривень до їхніх раніше сформованих збитків минулих років.
Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.
“Цей вплив відображено у власному капіталі банків в складовій “нерозподілений прибуток/накопичений збиток минулих років”. Це зниження було значною мірою компенсовано прибутком банківського сектора в I кварталі на рівні 8,7 млрд грн”, – заявили в НБУ.
У Нацбанку стверджують, що для багатьох банків збільшення резервів за МСФЗ не вплинуло на регулятивний капітал. Це пов’язано з їх коректним визнанням обсягів кредитного ризику, пояснив регулятор.
“Відповідно, ризик достатності капіталу для сектора в цілому поки за оцінками НБУ залишається незмінним”, – підкреслили в НБУ.
При цьому в банку визнали, що оцінка збитків є неостаточною і може коригуватися протягом 2018 року в зв’язку з уточненням моделей, а також переходом на новий стандарт банків, які не встигли це зробити раніше.
НБУ зобов’язав банки перейти на міжнародний стандарт фінансової звітності з 1 січня 2018 року. Він передбачає зміну плану рахунків і доопрацювання програмних комплексів банків, а також оновлення правил обліку і звітності.
21 грудня в НБУ заявили, що єдина система фінансової звітності буде впроваджена для фінансового ринку з 2019 року.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас