День фінансів, 6 червня: фейкові "опитування" від імені Привату, "податок на старість" для авто і "асинхронність" депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 червня: фейкові "опитування" від імені Привату, "податок на старість" для авто і "асинхронність" депозитів

960
Середа, 6 червня. Приватівців намагаються обдурити, автомобілістам пропонують податок, Шулявський шляхопровід обіцяють реконструювати.
Фейкові «опитування» від Привату шахраїв. Клієнтів Приватбанку знову атакують шахраї – цього разу через соцмережу Instagram, повідомила прес-служба держбанку. Шахраї під час так званих «опитувань» від імені банку або держорганів обіцяли людям грошові призи.
«Жука» на пенсію. Volkswagen має намір відправити поточний Beetle на пенсію через слабкий попит. Цікаво, що поточне покоління «Жука» вийшло на ринок 2012 року і тоді розійшлося тиражем 108 тисяч примірників, але 2017 року обсяг продажів становив лише 59 тисяч. Виробник вирішив відмовитися від моделі і не планує розробляти наступника.
«Хід конем» Новинського? До 1 червня прямим власником 99,3436% акцій Юнекс Банку стала кіпрська компанія Withine Investments, тоді як раніше цією часткою в банку володіла українська компанія «Челсі». Зміни власника не відбулося, оскільки Withine Investments раніше опосередковано контролювала банк, а реальний бенефіціар банку залишився колишній – Вадим Новинський.
«Друге життя» шляхопроводу. КМДА зібралася перекрити Шулявський шляхопровід найближчими днями. Кажуть, в зв’язку з реконструкцією. “Реконструкцію реально виконати за 17 місяців, на неї треба близько 811 млн грн, враховуючи компенсацію за знесення цеху №5”, – розповідають в КМДА.
Про «приватне» і вигідне. Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою назвав «Північний потік-2» приватною ініціативою. Нагадаємо, що раніше президент Петро Порошенко називав «Північний потік-2» політичним хабарем за лояльність до Росії.
«Вибори» в НКРЕКП. Сьогодні обрали нового Голову Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Свій вибір члени комісії зупинили на уродженці Свердловська (Луганська область) – Оксані Кривенко. Більше про неї.
«Асинхронність» депозитів. У НБУ пояснили, як підвищення облікової ставки позначилося на депозитах і кредитах. Запевняють, що помітили певну асинхронність, коли знижували облікову ставку ще в першій половині минулого року.
Псують «хороші відносини з РФ». У цьому впевнений міністр енергетики Росії Олександр Новак. За його словами, переговори про транзит російського газу через Україну можуть опинитися під загрозою через дії НАК “Нафтогаз” щодо стягнення з ВАТ “Газпром” заборгованості в іноземних юрисдикціях. Новак уточнив, що подібні дії (нагадаємо, стягнення боргу) ставлять під сумнів подальші добрі стосунки.
«Податок на старість» для авто. Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики підготував законопроект, спрямований на врегулювання ситуації з правилами ввезення в країну вживаних автомобілів. За словами нардепів, обмежувати екостандартами ввезення автомобілів – це тимчасовий метод, і він неправильний. Нормально – змушувати людину, яка хоче купити автомобіль, заплатити за «старість».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас