Facebook заборонив Huawei користуватися своїми даними - NYT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook заборонив Huawei користуватися своїми даними - NYT

Фондовий ринок
312
Найближчим часом в Facebook мають намір розірвати укладену в 2010 році з компанією Huawei угоду, за якою надавався доступ до персональних даних користувачів соціальної мережі. Китайський виробник був визнаний американською розвідкою загрозою національній безпеці, повідомила газета The New York Times з посиланням на топ-менеджерів Facebook.
До списку країн, що загрожують нацбезпеці США, спецслужби включили Huawei через тісну співпрацю з китайською владою.
Крім Huawei угоди про доступ до персональних даних діють між Facebook і мінімум трьома китайськими компаніями. Серед них називають Lenovo, Oppo і TCL. За словами представників соціальної мережі, дані, якими вони ділилися з Huawei, не записувалися на сервери компанії, а залишалися на телефоні користувачів.
Раніше стало відомо, що Facebook надав китайським виробникам пристроїв доступ до персональних даних користувачів поряд з іншими компаніями, в тому числі включаючи Amazon, Apple і Samsung.
ЗМІ поставили під сумнів дотримання компанією правил захисту даних інших користувачів через існуючі договори з не менше ніж 60 виробниками смартфонів та інших гаджетів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас