Китай розробив блокчейн, який незабаром замінить паперові чеки в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай розробив блокчейн, який незабаром замінить паперові чеки в країні

Фінтех і Картки
256
За словами високопоставленого чиновника, Центральний банк Китаю завершив роботу над системою на основі блокчейна, яка оцифровує чеки, випущені китайськими компаніями.
Ді Ганг, заступник керівника дослідної лабораторії з цифрових валют в Народному банку Китаю, розповів, що відділ «завершив роботу над інфраструктурою системи цифрових перевірок на основі блокчейн і технології смарт-контрактів».
За словами Ді, процес досліджень і розробок стартував в 2016 році, коли лабораторія вперше оголосила про свої плани використовувати блокчейн, сподіваючись вирішити проблему шахрайства на китайському ринку. У січні 2017 року агентство успішно протестувало прототип у віртуальному середовищі.
Очевидна проблема в існуючій фінансовій системі Китаю — велика кількість посередників, які беруть на себе роль традиційних банків для випуску чеків, і це несе додаткові ризики шахрайства та ухилення від сплати податків. Згодом підроблені чеки можуть поширюватися серед комерційних банків і потенційно підривати фінансову цілісність країни.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас