В Україну за сірою схемою намагалися завезти авто на 0,7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну за сірою схемою намагалися завезти авто на 0,7 млрд грн

Кримінал
965
Працівники податкової міліції центрального апарату та ГУ Державної фіскальної служби України (ДФС) в Чернігівській області під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області припинили діяльність злочинної групи, яка організувала масштабну схему по ввезенню в Україну імпортних автомобілів і сільгосптехніки за заниженою вартістю, – йдеться в повідомленні прес-служби відомства.
У релізі уточнюється, що в рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України та операції «Рубіж-2018» було виявлено та ліквідовано центр мінімізації митних платежів, який за рахунок використання підконтрольних підприємств (в т.ч. підприємств-нерезидентів) надавав компаніям реального сектора економіки, які зареєстровані в Житомирській, Київській, Чернігівській областях та інших регіонах України, а також фізичним особам, послуги з мінімізації податків і митних платежів при митному оформленні в режимі «Імпорт» транспортних засобів.
«Уже встановлено, що протягом 2016-2018 рр. учасники схеми вносили недостовірні відомості про фактичну вартість транспортних засобів в інвойсах, які подавалися митницям. Вона вказувалася нижчою в 2-2,5 рази, ніж реальна ринкова. Зловмисники використовували реквізити підприємств імпортерів, підконтрольних підприємств-нерезидентів та експертні висновки підконтрольного суб’єкта оціночної діяльності, що дозволяло мінімізувати митні платежі і легалізувати транспортні засоби на митній території України», – розповіли в ДФС.
За оцінками Служби, протягом 2016-2018 рр. загальна кількість імпортованих за такою схемою транспортних засобів склала близько 3,7 тис. одиниць митною вартістю понад 740 млн грн. «Орієнтовна сума завданих державі збитків становить понад 250 млн грн. Було проведено 12 санкціонованих обшуків, за результатами яких виявлено та вилучено готівкові кошти в еквіваленті 16,4 млн грн (420,8 тис. доларів США; 175,7 тис. євро, 31,6 тис. грн); тягач «DAF» і 2 кузовні напівпричепи орієнтовною вартістю 1,8 млн грн, 384 транзитні автомобільні номерні знаки, 7 печаток і штампів підконтрольних підприємств, чекові книжки та банківські картки, документи та чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність», – резюмували фіскали.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас