За фактом пожежі в зоні відчуження ЧАЕС поліція відкрила кримінальне провадження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За фактом пожежі в зоні відчуження ЧАЕС поліція відкрила кримінальне провадження

Кримінал
276
Головне управління Національної поліції України в Київській області відкрило кримінальне провадження за статтею “Знищення або пошкодження лісових масивів” у зв’язку із загорянням сухої трави і лісу в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.
“За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.245 (Знищення або пошкодження лісових масивів) Кримінального кодексу України… Правоохоронці проводять усі необхідні заходи щодо встановлення причин пожежі, з’ясовують всі обставини задимлення і загоряння”, – повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції України в Київській області в середу вранці.
В обласному главку поліції зазначили, що зараз на місці НП працюють підрозділи Держслужби України з НС, а поліцейські забезпечують охорону громадського порядку і пропускний режим.
Зазначимо, що станом на 7:00 середи триває ліквідація загорання сухої трави з подальшим поширенням на лісовий масив на площі близько 5 га в зоні відчуження і безумовного (обов’язкового) відселення Чорнобильської АЕС (Київська обл.).
До гасіння залучено 35 одиниць техніки та 150 осіб, з них від ДСНС 22 одиниці техніки та 128 осіб. Авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 29 скидів води (130 т).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас