Суд заборонив компанії Онищенко видобуток газу біля Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заборонив компанії Онищенко видобуток газу біля Криму

Фондовий ринок
231
Верховний суд залишив у силі рішення попередніх судових інстанцій щодо розриву договору між державною компанією Чорноморнафтогаз і підприємством Пласт депутата-втікача Олександра Онищенка.
Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України (ГПУ).
“31 травня 2018 року Верховний суд відмовив у задоволенні касаційної скарги фірмі Пласт і залишив в силі рішення судів попередніх інстанцій”, – відзначають в Генпрокуратурі.
Йдеться про користування Стрілковим та Архангельським газовими родовищами, які розташовані на шельфі Азовського моря і на шельфі Чорного моря.
Крім того, у березні 2014 року між Чорноморнафтогазом і Пластом був укладений договір про спільну діяльність. Відзначається, що сторони договору об’єднали зусилля з метою видобутку природного газу. При цьому такий обов’язок був виконаний тільки Чорноморнафтогазом, зокрема внесено у спільну діяльність право користування газовими родовищами.
Пласт зобов’язувався внести 71 млн грн, з яких надав тільки 1 млн грн, додали в ГПУ. При цьому Пласт допустив недоотримання державою близько 20 млн грн від продажу газу, видобутого при здійсненні спільної діяльності.
У зв’язку з цим заступник Генерального прокурора звернувся до суду з позовом про визнання недійсним договору. Рішенням суду першої інстанції, залишеним без змін судом апеляційної інстанції, договір про спільну діяльність визнано недійсним. Пласт оскаржив рішення судів про задоволення позову прокурора, але Верховний суд відмовив у задоволенні касаційної скарги.
Також досудовим розслідуванням встановлено розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу за договорами спільної діяльності, ладених між Укргазвидобуванням і фірмами, підконтрольними Онищенко. В результаті Укргазвидобуванню завдано збитків на суму понад 740 млн грн.

Довідка Finance.ua

  • 1 грудня стало відомо, що Іспанія почала процедуру екстрадиції розшукуваного в Україні народного депутата Олександра Онищенка.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас