В Україні перевірятимуть отримувачів субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні перевірятимуть отримувачів субсидій

Казна та Політика
1570
Міністерство фінансів проведе в кілька етапів верифікацію отримувачів субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для того, щоб чітко ідентифікувати тих, хто потребує державної допомоги, і виключити зловживання коштами платників податків.
Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України з посиланням на заступника міністра фінансів Сергія Марченка.
За його словами, перевірки будуть проходити в кілька етапів.
По-перше, на етапі нарахувань у територіальних підрозділах Мінсоцполітики.
По-друге, на етапі верифікації через дані реєстрів Державної фіскальної служби (облік доходів громадян), Державної міграційної служби (облік міграції фізосіб), Мін’юсту (облік майна), банків (облік безготівкових операцій з оплати цінних покупок).
Вся інформація буде збиратися і оброблятися в Мінфіні. Це дозволить в автоматичному режимі виявляти субсидіантів, майновий стан яких сумнівний і потребує додаткової перевірки.
“Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення виявляють потребу і призначають субсидії громадянам. На наступному етапі проводимо моніторинг їхніх заявлених доходів і зроблених витрат, щоб запобігти моменту, коли громадянин починає обманювати як державу, так і платників податків, прикидаючись неплатоспроможним”, – пояснив Марченко.
Як зазначив заступник міністра, відтоді як в Україні почала діяти система субсидій, системної перевірки отримувачів субсидій не проводилося. Зараз необхідно забезпечити функціонування системи в автоматичному режимі, створивши запобіжники зловживань для величезної кількості отримувачів субсидій, і антикорупційні заходи для контролюючих органів.
В уряді заявили, що мета нововведень – запобігання випадкам зловживань і призначенню державної допомоги людям, які приховують свої доходи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас