Новий апарат NASA допоможе визначити межі геліосфери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий апарат NASA допоможе визначити межі геліосфери

Світ
199
Національне управління США з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA) визначилося з новою місією в рамках комплексної програми Solar Terrestrial Probes.
Проект отримав назву Interstellar Mapping and Acceleration Probe (IMAP). Спеціальний апарат, як очікується, дозволить визначити межі геліосфери — особливої галузі навколосонячного простору, яка являє собою своєрідну «бульбашку», яка роздмухується сонячним вітром. Це утворення захищає внутрішній простір сонячної системи з планетами від космічних випромінювань.
Апарат IMAP отримає десять наукових приладів, створених як американськими дослідницькими колективами, так і міжнародними групами вчених. Крім визначення кордону геліосфери, IMAP буде виконувати й інші завдання.
Запуск зонда намічений на 2024 рік. Апарат розташується в 1,5 мільйона кілометрів від нашої планети — в точці Лагранжа L1 системи Сонце–Земля. Ця точка є оптимальним місцем для розміщення космічної обсерваторії для спостереження за нашим світилом, оскільки тут воно ніколи не перекривається ні Землею, ні Місяцем.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас