Зростання ділової активності в світі сповільнюється і погіршує перспективи фінансових ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ділової активності в світі сповільнюється і погіршує перспективи фінансових ринків

Фондовий ринок
546
Фондові індекси в перші тижні 2018 року оновили історичні максимуми, але потім перейшли до зниження, і останні дані, які свідчать про безсумнівне гальмування низки показників ділової активності в Європі та інших регіонах, не віщують нових рекордів на фінансових ринках, пише The Wall Street Journal.
Загальносвітовий індекс менеджерів закупівель (PMI) у переробній промисловості у травні уповільнив зростання до мінімуму за дев’ять місяців, свідчать дані JPMorgan Chase і IHS Markit. Індикатор опустився до 53,1 пункту.
У вівторок буде оприлюднений аналогічний індекс ділової активності в сфері послуг за травень. У квітні він опустився до 53,8 пункту з 54,8 пункту в березні.
Значення PMI вище ніж 50 пунктів свідчать про продовження зростання у відповідному секторі, хоча і більш повільними темпами.
Індекс вартості фрахту Baltic Dry, що відслідковує ціни на морські перевезення насипних і навалочних вантажів по всьому світу, відчуває тиск з грудня. На початку весни він трохи відіграв падіння, але до 1 червня його зниження з останнього піку досягло 22%.
У 2008 році обвал Baltic Dry був одним з найяскравіших сигналів, які віщували різкий спад в економіці і на фінансових ринках: у травні того року індикатор досягав піку, а до липня втратив вже 30%.
Знижуються і ціни на мідь, також один з важливих барометрів економічної активності.
За даними Citigroup, макроекономічні показники в розвинених країнах істотно відхиляються від очікувань аналітиків в гірший бік. Тим часом протягом 2017 року статдані в основному підносили ринку приємні сюрпризи.
Ніхто з економістів не чекає рецесії в США та інших розвинених країнах найближчим часом, відзначає WSJ. Однак темпів зростання економіки, ймовірно, буде недостатньо, щоб відновити активне довгострокове ралі.
Зростанню ринку акцій також перешкоджає обережність інвесторів, що побоюються геополітичних та зовнішньоторговельних ризиків.
У цих умовах багато аналітиків, включаючи експертів Citi і PIMCO, очікують збереження підвищеної волатильності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас