Львів отримає EUR35 млн на будівництво заводу з переробки ТПВ та реконструкцію Грибовицького сміттєзвалища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львів отримає EUR35 млн на будівництво заводу з переробки ТПВ та реконструкцію Грибовицького сміттєзвалища

Казна та Політика
204
Міський голова Львова Андрій Садовий та представники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали в п’ятницю договори про надання пакету фінансування, який включає EUR20 млн кредиту від ЄБРР терміном на 13 років під гарантію міста, інвестиційний грант до EUR10 млн від Східноєвропейського фонду енергоефективності та навколишнього середовища (Е5Р), а також пільговий кредит в розмірі EUR5 млн від Фонду чистих технологій.
Як повідомив А.Садовий на прес-конференції в Києві в п’ятницю, кошти будуть спрямовані на реконструкцію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво у Львові заводу з механіко-біологічної переробки твердих побутових відходів (ТПВ).
“Сьогодні ми фактично отримали гарантію фінансової підтримки. Цього року плануємо розпочати будівництво заводу, термін реалізації – два роки. Рекультивація полігону – більш тривалий процес, він займе до п’яти років”, – зазначив А.Садовий, додавши, що ділянку під будівництво заводу вже виділено. Вона знаходиться на території очисних споруд по вул. Пластова.
За його словами, найближчим часом ЄБРР оголосить аукціон із залучення генпідрядника. За попередніми оцінками, вартість будівництва заводу складе EUR25 млн.
За інформацією мера, цього року бюджетом Львова на співфінансування програми ЄБРР передбачено EUR40 млн.
Крім того, заступник глави представництва ЄБРР в Україні Марина Петров, виступаючи на прес-конференції, підкреслила, що частина виділених коштів буде спрямована на створення системи збору і переробки у Львові, а також стратегічне планування і поліпшення екологічного управління в місті.
“Цим проектом ми починаємо реалізацію в Україні програми “Зелені міста”. Львів стане першим в Україні, але дев’ятим містом-учасником програми в цілому”, – сказала М.Петров.
Відповідно до прес-релізу ЄБРР, протягом наступних 12 місяців Львів буде здійснювати план дій в рамках програми “Зелені міста” для визначення пріоритетних “зелених” муніципальних інвестицій, а також необхідних політичних реформ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас