Майже три чверті водіїв у США побоюються безпілотних машин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже три чверті водіїв у США побоюються безпілотних машин

Технології&Авто
86
Майже три чверті (73%) водіїв у США побоюються використовувати самокеровані автомобілі, свідчать результати опитування, проведеного Американською автомобільною асоціацією (AAA).
В кінці 2017 року частка тих, хто не довіряє новим технологіям, була нижчою на 10 процентних пунктів – 63%, пише MarketWatch.
Дослідження показало, що фактор страху найзначніше зріс серед молоді. Дві третини мілленіалів воліли б утриматися від поїздки на безпілотному автомобілі, в той час як в попередньому опитуванні показник дорівнював лише 49%.
Жінки-водії з більшою ймовірністю визнають страх перед самокерованими автомобілями, ніж чоловіки: 83% і 63% відповідно.
В цілому, в США тільки п’ята частина водіїв готова довірити своє життя такому роботу.
Опитування проводилося всього через кілька тижнів після березневого ДТП з безпілотним автомобілем Uber, який на смерть збив жінку, яка переходила дорогу в недозволеному і слабо освітленому місці.
“Технологія автоматичного водіння відносно нова, тож за нею пильно стежають. Жоден інцидент не залишається без уваги ЗМІ, і це сіє паніку”, – сказав директор одного з департаментів AAA американської асоціації автомобільної техніки Грег Бреннон.
Безпілотників тепер бояться не тільки водії, а й пішоходи: 63% американців не хочуть опинитися на одній дорозі з самокерованим автомобілем. У березні 2017 року цей індикатор був істотно нижчим – 54%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас