Дошкільна освіта має фінансуватися з державного бюджету - Міносвіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дошкільна освіта має фінансуватися з державного бюджету - Міносвіти

Казна та Політика
119
Міністерство освіти і науки України вважає, що дошкільна освіта має співфінансуватися з державної субвенції.
“Сьогодні дошкільна освіта повністю фінансується з місцевих бюджетів і є заручником доходів громад – щоб це виправити, потрібна субвенція з державного бюджету”, – цитує заступника міністра освіти і науки Павла Хобзея прес-служба Міносвіти.
Заступник міністра зазначив, що в Конституції України не прописані зобов’язання держави з дошкільної освіти, як це зроблено щодо шкільної освіти.
“Це дає підстави Мінфіну говорити про те, що дошкільна освіта – питання місцевих органів самоврядування, яке вже роками повністю фінансується з місцевого бюджету”, – додав він.
Водночас П.Хозбей зазначив, що в цьому є об’єктивна складова, оскільки після реформи децентралізації державний бюджет втратив значні ресурси.
“Однак нам потрібно шукати рішення, тому що наша країна втратить позиції в розвитку людських ресурсів. Дошкільна освіта не повинна бути заручником доходів громад, потрібна державна субвенція, щоб вирівняти можливості дітей по всій країні. І в прийнятті цього рішення нам потрібна підтримка народних депутатів, тому що самі ми таке питання вирішити не зможемо”, – наголосив П.Хобзей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас