"Енергоатом" планує повністю завантажити чотири блоки ЗАЕС паливом Westinghouse — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоатом" планує повністю завантажити чотири блоки ЗАЕС паливом Westinghouse

Енергетика
414
НАЕК “Енергоатом” планує повністю завантажити чотири блоки Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) паливом Westinghouse в 2019-2021 роках, повідомила прес-служба компанії за підсумками засідання оперативного штабу з впровадження палива ТВС-WR на АЕС України.
“Передбачається, що в 2019-2021 роках активні зони першого, третього, четвертого і п’ятого енергоблоків Запорізької АЕС будуть повністю сформовані з “американського” ядерного палива. Другий і шостий енергоблоки ЗАЕС планується продовжувати експлуатувати з використанням тільки “російського” ядерного палива”, – йдеться в повідомленні.
Як нагадують в прес-службі, в 2016 році в активну зону п’ятого енергоблоку ЗАЕС було завантажено ядерне паливо Westinghouse (1/4 загального обсягу, 3/4 залишалося “російського” палива). У червні 2017 року цей енергоблок було дозавантажено ще партію палива Westinghouse, після чого його кількість в активній зоні досягла 1/2.
У вересні-жовтні 2017 року в активні зони першого, третього і четвертого енергоблоків ЗАЕС завантажили паливо Westinghouse (1/4 обсягу активної зони для кожного з блоків).
За планами компанії, в 2018 році завантаження активної зони п’ятого енергоблоку паливом Westinghouse планується довести до 3/4 обсягу, а першого і третього енергоблоків – до 1/2. Завантаження чергової партії палива Westinghouse в активну зону четвертого енергоблоку ЗАЕС заплановано на 2019 рік у зв’язку з виконанням робіт з продовження терміну експлуатації цього об’єкта.

Довідка Finance.ua:

  • Запорізька АЕС – найбільша в Європі атомна станція за встановленою потужністю.
  • Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 побудовані за проектом В-320.
  • Перший енергоблок був введений в експлуатацію в грудні 1984 року, шостий – в жовтні 1995 року.
  • “Енергоатом” є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас