НБУ має намір розширити функції системи BankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір розширити функції системи BankID

Кредит&Депозит
779
Національний банк України (НБУ) пропонує внести зміни до положення про Єдину національну систему електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID Нацбанку.
Згідно з повідомленням на веб-сайті НБУ, розробка цього документа спрямована на розвиток банківських технологій та моделі дистанційної ідентифікації суб’єктів звернення для отримання ними адміністративних, банківських, комерційних та інших послуг; визначення порядку взаємодії банків з системою BankID і суб’єктами надання послуг; встановлення умов і порядку підключення, зупинки використання та відключення абонентів від системи та порядку взаємодії між абонентами BankID.
Як зазначає регулятор, оновлення нормативної бази щодо функціонування системи BankID обумовлено необхідністю детального врегулювання відносин між банками та НБУ при проведенні дистанційної ідентифікації суб’єктів звернення, розширенням можливостей для дистанційної ідентифікації та оновлення вимог до захисту інформації в системі BankID.
В даний час за допомогою системи BankID можна отримувати адміністративні послуги, а відповідне оновлення дозволить використовувати цю систему як один з інструментів ідентифікації та верифікації для надання банківських послуг та дистанційного відкриття рахунків для нових клієнтів.
Крім цього, комерційні компанії зможуть надавати послуги клієнтам банків дистанційно, наприклад, з’явиться можливість отримання послуг дистанційно абонентами мобільних операторів.
“Враховуючи, що на 1 квітня 2018 року українські банки емітували майже 60 млн платіжних карток, за допомогою яких їхні клієнти можуть бути ідентифіковані, система BankID Національного банку здатна стати наймасовішим засобом для дистанційної ідентифікації в Україні за умови підтримки системи і підключення до неї банків України”, – наголошується в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • НБУ розпочав проект BankID в 2015 році.
  • Впровадження системи спрямоване на створення можливості здійснення банками України електронної дистанційної ідентифікації клієнтів та надання громадянам України віддаленого доступу до багатьох державних та адміністративних послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас