Перуанець намагався незаконно ввезти в Україну колекцію старовинних монет - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перуанець намагався незаконно ввезти в Україну колекцію старовинних монет - ДФС

Кримінал
303
На Київській митниці зафіксовано спробу ввезення в Україну колекції старовинних монет Перу. Про це повідомляє прес-служба ДФС.
Це 15 монет 1831-1948 рр. карбування, переважно срібні, серед яких монета номіналом 2 реали із зображенням на аверсі дерева, з написом «Liber Cresca Fecundo 20G 10D TF», на реверсі із зображенням гір і променів сонця, з написом «Republica Del Centro De Amer 1831», монета номіналом ½ соля, із зображенням на аверсі жінки зі щитом, яка сидить быля невеликої колони з написом «Liber Tad», на реверсі – в центрі герб, з боків – гілки, внизу цифри 1923, с написом «Republica Peruana-Lima».
Монети були у громадянина Перу, який прямував в Україну авіарейсом з Італії. Для проходження митного контролю чоловік обрав спрощену систему – «зелений коридор».
На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадянин не надавав і з приводу декларування переміщуваних ним предметів до інспекторів митниці не звертався.
Монети, які були в ручній поклажі чоловіка, були виявлені під час перевірки багажу на рентген-апараті, після перетину ним «білої лінії». Предмети переміщалися без ознак приховування. Монети вилучено до винесення судом рішення у справі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас