Знайшли гроші: арештоване майно в Україні заженуть до реєстру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайшли гроші: арештоване майно в Україні заженуть до реєстру

Казна та Політика
558
В Україні незабаром може з’явитися ще один величезний реєстр. Цього разу чиновники збираються переписати все арештоване майно і внести його в єдину державну базу. Оголошення про проведення тендеру на пошук підрядника для розробки відповідної системи опубліковано на сайті Prozorro.gov.ua.
Замовник – нацагентство з питань виявлення, пошуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), – оцінив вартість робіт у 18,5 млн. грн. І чекає, що це спростить роботу судів, прокуратури, органів досудового розслідування, а також дозволить уникнути повторного накладення арешту на вже арештоване майно.
За ці гроші, виходячи з технічних вимог, розміщених на сайті аукціонного майданчика, АРМА сподівається отримати потужну систему автоматизованого обліку всього майна, на яке накладено арешт.
Дані будуть збиратися автоматично із системи документообігу суду, єдиного реєстру досудових розслідувань, а також електронних файлів про зняття арешту від Генпрокуратури.
Обмежену частину зібраної інформації розмістять у відкритому доступі на спеціальному веб-сайті. Зокрема, з нього можна буде почерпнути інформацію про вид активу, його стан та вартість, а також рішення, на підставі яких було накладено арешт.
Для отримання більш детальної інформації користувачеві потрібно буде зареєструватися за допомогою електронно-цифрового підпису та оплатити послуги сервісу. Щоправда, про яку суму може йтися – не уточнюється.
Відзначається також, що система повинна буде вміщати до 100 ТБ даних і обробляти до півмільйона запитів на місяць.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас