FDA схвалило інструмент з розумним інтелектом для діагностики переломів зап'ястя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FDA схвалило інструмент з розумним інтелектом для діагностики переломів зап'ястя

Технології&Авто
140
Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) в цілому не забороняє використання в медицині технологій, що базуються на штучному інтелекті.
Нещодавно схвалення агентства отримала дійсно корисна розробка на ШІ, що допомагає швидко діагностувати переломи кісток зап’ястя у дорослої людини.
Інструмент під назвою OsteoDetect, розроблений компанією Imagen, використовує алгоритми машинного навчання для аналізу двомірних рентгенівських знімків.
У разі виявлення ознак перелому в області зап’ястя, апарат позначає їх на зображенні для подальшого більш детального вивчення фахівцями.
Представники компанії-розробника підкреслюють, що їхній продукт не є заміною лікаря, це всього лише швидкий спосіб виявлення проблеми на ранньому етапі.
«Алгоритми штучного інтелекту мають величезний потенціал в діагностуванні і лікуванні різних захворювань. Цей інструмент з програмним забезпеченням від Imagen може швидше виявити переломи зап’ястя», – зазначив Роберт Окс (Robert Ochs), заступник директора з радіологічного здоров’я в FDA.
Imagen надала в FDA результати дослідження тисячі рентгенівських знімків, в якому оцінювалася робота алгоритму в діагностиці переломів, а також точність їх локалізації в порівнянні з висновками трьох сертифікованих хірургів-ортопедів.
Зрозуміло, пройде якийсь час, перш ніж OsteoDetect опиниться на службі сімейних лікарів. Тим не менш, це вже говорить про тенденції використання ШІ в медицині зараз і в найближчому майбутньому.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас