У Парижі презентували електрокатер-таксі, який підноситься над водою (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Парижі презентували електрокатер-таксі, який підноситься над водою (відео)

Технології&Авто
1604
Стартап SeaBubbles представив свою розробку — безшумний електрокатер, який планується використовувати як річкове таксі для великих міст. Його презентація пройшла в Парижі, на річці Сені.
Також розробники розповіли подробиці про влаштування машини: літаючі таксі з електродвигунами мають у своїй основі принцип роботи гідроптера. Свого роду підводні арки на швидкості дозволяють судну парити над рівнем води. Творець катера Ален Тебо запевнив глядачів у тому, що катер не створює зайвого шуму і хвиль. Виглядає він як звичайне судно на повітряній подушці; його максимальна швидкість на річці — 18 кілометрів на годину.
За розрахунками творців катера, їхній проект зможе розвантажити дороги — до 2050 року на них виявиться 4 мільярди машин, і це може стати великою транспортною проблемою. Компанія SeaBubbles, грунтуючись на тому, що історично водойми, на яких стоять міста, колись активно використовувалися як шляхи сполучення, пропонує вирішити цю проблему за допомогою водного транспорту.
До 2050 року творці SeaBubble розраховують впровадити свої катери в 50 міст, створивши мережу водних таксі. Також у компанії хочуть розробити мобільний додаток для автоматичного виклику катера.
Розробники відзначили, що їхній апарат створений за подобою автомобіля Fiat 500 — вони використовували ту саму технологію, але різні рухові установки. І сам творець таксі, і багато офіційних осіб вважають, що водне таксі може стати і туристично привабливим брендом, і реальним вирішенням транспортної проблеми.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас