X5 Retail Group і Іннополіс розроблять магазин без продавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

X5 Retail Group і Іннополіс розроблять магазин без продавців

Технології&Авто
238
Університет Іннополіс і ритейлер X5 Retail Group створять пілотний проект повністю автоматизованих магазинів майбутнього. Про це розповіли представники Іннополісу.
Компанії будуть проводити дослідницькі проекти з розробки роботизованих магазинів, а також вивчати процеси автоматизації роздрібної торгівлі. Крім цього, X5 Retail Group і Іннополіс запустять освітні програми для студентів, які хочуть вивчати цю сферу.
«Університет Іннополіс випускає ІТ-фахівців для роботи в реальному секторі економіки і реалізує проекти на стику освіти, науки і бізнесу разом зі ста тридцятьма партнерами. Співпраця з X5 Retail Group, найбільшим гравцем ринку роздрібної торгівлі, дозволить нам глибше розуміти завдання провідних російських компаній, розробляти ефективні цифрові рішення, сприяти впровадженню новітніх технологій в повсякденні процеси і готувати найбільш затребувані індустрією кадри», – зазначив Кирило Семеніхін, директор Університету Іннополіс.
Amazon запустила свій перший повністю автоматизований магазин Amazon Go в Сіетлі на початку 2018 року. Перший робомагазин Amazon Go планували відкрити ще на початку 2017 року, але через технічні неполадки довелося з цим почекати. Тепер до кінця року компанія має намір відкрити ще кілька точок – в Чикаго і Сан-Франциско.
На початку травня стало відомо, що на базі Іннополіса з’явиться Національний центр робототехніки і мехатроніки, в рамках якого інженери займуться розробками рішень в галузі медицини, промисловості, літального і наземного безпілотного транспорту.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас