Українська WebMoney прокоментувала заборону електронних грошей російської платіжної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська WebMoney прокоментувала заборону електронних грошей російської платіжної системи

Фондовий ринок
1819
Українська компанія WebMoney.ua, яка має ліцензію Нацбанку України і право працювати в країні, також потрапила в оновлений список санкцій нарівні з російською WebMoney.
При цьому, для української компанії це стало повною несподіванкою, заявив директор по маркетингу WebMoney.ua Ростислав Троценко в коментарі ain.ua.
За даними компанії, на сьогодні у WebMoney.ua понад 4 млн активних користувачів. На даний момент система не працює. Однак, в компанії не знають, чи пов’язано це з санкціями РНБО, оскільки офіційного повідомлення про попадання WebMoney.ua під санкції до компанії не надходило.
“Ми дізналися про це тільки сьогодні, коли нам почали дзвонити і запитувати, після того, як РНБО опублікував списки. Спочатку, за повідомленням РНБО, вони були засекречені”, – сказав він.
На даний момент WebMoney.ua разом з юристами намагаються розібратися в ситуації. Офіційна позиція компанії буде опублікована пізніше. Однак Троценко акцентував увагу на тому, що WebMoney.ua не має ніякого відношення до російської WebMoney.ru.
“Це абсолютно стороння структура, у них своя історія, яка до нас не має ніякого відношення. WebMoney.ua зареєстрована в Києві, вся наша команда знаходиться в Україні, єдине, що у нас спільного – це технологія. Ми недавно пройшли перевірку Нацбанку, у нас є офіційна ліцензія на роботу в Україні, і ми внесені до реєстру НБУ як внутрішньодержавна система розрахунків. Крім того, ми неодноразово в судах всіх інстанцій змушені були доводити законність своєї діяльності”, – пояснив він.
Нагадаємо, в 2013 році податкова заблокувала рахунки WebMoney.ua і звинуватила в порушеннях роботи на ринку України. Компанія оскаржила рішення в судовому порядку, після чого в 2015 році отримала ліцензію і була внесена до реєстру НБУ. До сьогоднішнього дня її діяльність в Україні була цілком законною.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас