Десять найдорожчих світових брендів - 2018 від Forbes — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Десять найдорожчих світових брендів - 2018 від Forbes

Фондовий ринок
1189
Видання Forbes опублікувало список найдорожчих брендів світу. Весь рейтинг видання можна подивитися на сайті.
Бренд Apple восьмий рік поспіль очолив рейтинг найдорожчих брендів за версією американського Forbes. Журнал оцінив його вартість в $182,8 млрд, за рік він подорожчав на 8%. На другому місці бренд Google, який подорожчав за рік на 30% до $132,1 млрд.
Третє місце зайняв бренд Microsoft, вартість якого за рік зросла на 21% до $ 104,9 млрд, а Facebook опинвився на четвертому місці з $94,8 млрд.
Журнал Forbes опублікував список найдорожчих брендів, які здійснюють діяльність на території Сполучених Штатів Америки: з відривом в $50 млрд перше місце зайняв Apple.
В першу десятку також увійшли Amazon, Disney, Coca-Cola, Toyota та інші.
Враховувалися тільки компанії, що здійснюють діяльність на території США.
У процесі розрахунку експерти Forbes орієнтуються на виручку компаній за три роки, а потім вираховують від неї відсоток, заснований на ролі бренду для своєї індустрії. В результаті коефіцієнт ціни до виторгу ділиться на обсяг виручки, тож виходить індекс цінності бренду.
Відзначається, що через специфіку складання рейтингу, згідно з якою офіційно не представлені в США компанії не враховуються, поза топом опинилися такі китайські фірми, як Alibaba і Tencent.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас