В Україні почали розробку протитанкового ракетного комплексу ІІІ покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почали розробку протитанкового ракетного комплексу ІІІ покоління

Технології&Авто
2702
В даний час КП СПБ «Арсенал» (казенне підприємство спеціального приладобудування “Арсенал”) розробляє аванпроект інфрачервоної (ІЧ) головки самонаведення (ГСН) для високомобільного ПТРК III покоління.
Про це стало відомо під час Міжнародної науково-технічної конференції, яка проходила у Львові 17-18 травня на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, повідомляє УНІАН з посиланням на “Український мілітарний портал”.
Відзначається, що відсутність ГСН для ПТРК виключає розробку ракетних комплексів III покоління, адже інші елементи у нас виробляються серійно і використовуються на вітчизняних ракетних комплексах ІІ покоління.
Таким чином, провівши аналіз аналогів ПТРК, передбачено технічне завдання для КП СПБ “Арсенал” на аванпроект з дальністю захвату і автосупроводом до типової мети (танка Т-72) від 5 км.
Отримані в ході аванпроекту схемо-технічні рішення конструкції ГСН ПТРК будуть випробувані і реалізовані в рамках дослідно-конструкторської роботи,. яка буде проведена протягом найближчих 3-4 років і завершиється виготовленням 2-3 дослідних зразків для подальших випробувань.
В Україні почали розробку протитанкового ракетного комплексу ІІІ покоління
Протитанкові ракетні комплекси III покоління – це ракетні комплекси, в яких ракета наводиться на ціль в автоматичному режимі.
Завдання оператора в таких комплексах – прицілитися і вистрілити, після чого можна покинути позицію.
Здійснюється це шляхом використання в ракеті головки самонаведення, яка шукає ціль і вражає її. ПТРК з таким способом наведення з’явилися наприкінці 1990-х років, перший представник цих комплексів – американський FGM-148 Javelin виробництва американських підприємств Raytheon і Lockheed Martin.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас