Стало відомо, на яку суму конфіскат поповнив бюджет України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, на яку суму конфіскат поповнив бюджет України

Казна та Політика
357
За результатами розпорядження товарами, валютою та цінностями, які перейшли у власність держави за порушення митного законодавства, Державна фіскальна служба України (ДФС) поповнила бюджет України на 22,5 мільярда гривень протягом січня-квітня 2018.
Як уточнює прес-служба ДФС, значна частина суми — надходження від зарахованих до держбюджету валюти та цінностей, яких за вказаний період надійшло 13,6 млрд грн, що майже вдвічі перевищує відповідний показник минулого року (за 4 місяці 2017 р. зазначена сума становила 7,6 млрд грн).
«Від реалізації конфіскованого майна бюджет отримав 7,1 млрд грн, що вдвічі перевищує показник відповідного періоду минулого року. Надходження коштів від реалізації митницями швидкопсувного майна, вилученого у справах про порушення митних правил, і майна, що підлягає поверненню за рішенням суду (власник не звернувся), складають 0,3 млрд грн, що аналогічно показнику відповідного періоду минулого року», — розповіли в ДФС.
Служба також додає, що за вказаний період митницями було реалізовано і перераховано до бюджету 1,4 млрд грн від реалізації товарів після закінчення строків їх зберігання на складах митниць і товарів, поміщених під митний режим відмови на користь держави.
«Крім того, у січні-квітні 2018 р. митницями за порушення митних правил вилучено і оприбутковано на склади митниць майно на загальну суму 132,2 млн грн», — йдеться в релізі відомства.
ДФС при цьому уточнює, що левова частка вартості вилучених товарів становить:
— засоби наземного транспорту, літальні апарати, плавучі засоби і пов’язані з транспортом пристрої та обладнання (31,2 млн грн, або 23,6%);
— машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання; їх частини; звукозаписувальна та звуковідтворювальна апаратура, апаратура для запису і відтворення телевізійного зображення і звуку, їх частини та приладдя (25,0 млн грн або 18,9%);
— продукти рослинного походження (23,5 млн грн, або на 17,8%).
Довідка Finance.ua:
  • Надходження в держбюджет валюти і цінностей за 4 місяці 2018 року становили 13,6 млрд грн, що майже вдвічі вище ніж за 4 місяці 2017 року – 7,6 млрд грн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас