Facebook проінвестує безпеку даних користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook проінвестує безпеку даних користувачів

Технології&Авто
108
В останні роки адміністрація Facebook не змогла завадити розвитку ситуації з шкідливим впливом, визнав глава компанії Марк Цукерберг на зустрічі з головами європарламентських фракцій і головою Європарламенту Антоніо Таяні.
Зустріч транслювала телевізійна служба ЄС.
“Ми не проявили відповідальності. Це помилка. Я про неї шкодую. І я вибачаюся за неї. Знадобиться час, щоб внести всі необхідні зміни. Але я хочу змінити тактику і зробити значні інвестиції в те, щоб люди мали гарантовану безпеку (своїх даних – ред.)”, – сказав М.Цукерберг, виступаючи перед європейськими парламентаріями у вівторок увечері в Брюсселі.
Він пообіцяв подвоїти персонал компанії, що відповідає за безпеку, довівши число відповідних фахівців до 20 тис. до кінця поточного року.
“Ми також інвестуємо в інші сектори – і ці інвестиції в сфері безпеки матимуть значні наслідки для нашого прибутку. Але щоб було ясно: безпека людей завжди буде для нас важливішою, ніж збільшення наших прибутків”, – підкреслив глава Facebook.
Крім того, за словами М.Цукерберга, його пріоритетом завжди була “соціальна місія”, яка полягала в тому, щоб єднати людей і зближувати їх. У планах компанії найняти десятки тисяч осіб до кінця 2018 року в 12 містах Європи. Сьогодні, навів він порівняння, їх тільки 7 тис.
М.Цукерберг повідомив, що компанія досліджує “всі програми, які мають доступ до великої кількості інформації громадян”. Якщо є занепокоєння, додатки припиняються, а коли ясно, що дані використовуються неналежним чином, Facebook закриває ці додатки.
“Тисячі додатків були перевірені, і серед них ми призупинили понад 200”, – сказав глава Facebook.
Компанія працює над тим, щоб дати можливість користувачам контролювати свої дані. “Наприклад, з новим механізмом пошуку ви можете видалити вашу історію і куки”, – пояснив М.Цукерберг.
Facebook, зазначив його голова, впровадила систему, що дозволяє виявляти фальшиві акаунти як засіб поширення неправдивих новин вже в момент, коли вони тільки створюються. За його даними, лише в першому кварталі 2018 року було видалено 180 млн фальшивих акаунтів, і значна частка з них – кілька хвилин після реєстрації.
Він вважає, що число таких акаунтів менше 10%, але компанія продовжує покращувати свій інструментарій, щоб виявляти їх якомога швидше.
М.Цукерберг спеціально зупинився на питанні безпеки проведення виборів, яке особливо непокоїв його європейських співрозмовників. Він зазначив, що найближчим часом у багатьох місцях у світі пройдуть вибори. В Європі, зокрема, будуть вибори до Європейського парламенту, але також очікуються вибори різних рівнів на інших континентах.
“У 2016 році ми дуже повільно діяли у виявленні втручання Росії в нашу платформу, що вплинуло на американські вибори”, – сказав глава компанії. Він додав, що Facebook не була “достатньо підготовлена ​​і готова до спланованої кампанії дезінформації, яку ми потім виявили”.
За його запевненням, відтоді були зроблені значні інвестиції, “щоб захистити чесний характер виборчих процесів, створивши перешкоди такому типу атак на платформу Facebook”.
“Я переконаний, що ми доб’ємося наших цілей, бо ми дуже добре попрацювали під час кількох виборів після 2016 року”, – заявив М.Цукерберг.
Відповідаючи на запитання учасників зустрічі, він запевнив, що недопущення втручання у вибори – один із пріоритетів Facebook.
“Ми, справді, будемо стежити за тим, щоб не допустити будь-якого втручання у вибори, як це змогли зробити росіяни під час американських президентських виборів у 2016 році”, – пообіцяв М.Цукерберг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас