ДФС ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 250 млн гривень у Дніпрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 250 млн гривень у Дніпрі

Кримінал
224
Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) ліквідували конвертаційний центр з оборотом понад 250 млн гривень в Дніпрі.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.
Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС в Дніпропетровській області ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, який обслуговував компанії Донецької та Дніпропетровської областей.
В рамках розслідування кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) та ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу було встановлено групу осіб, які здійснювали незаконну діяльність, надаючи підприємствам реального сектора економіки, переважно Дніпропетровської і Донецької областей, послуги з ухилення від сплати податків шляхом оформлення безтоварних операцій та незаконного переведення грошових коштів з безготівкової форми в готівку.
Зазначається, що для функціонування злочинної схеми фігуранти створили і зареєстрували на підставних осіб без мети здійснення підприємницької діяльності 13 суб’єктів господарювання.
На їхні розрахункові рахунки компанії реально діючого сектора економіки, які займаються оптовою торгівлею і продають товари за готівку, без відображення в бухгалтерському та податковому обліку, перераховували безготівкові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги).
В подальшому кошти знімалися готівкою і поверталися замовникам за винятком 12%, які служили винагородою за послугу конвертації.
Таким чином протягом 2017-2018 років було проконвертовано понад 250 млн гривень.
За результатами заходів, проведених в офісних приміщеннях конвертаційного центру та компанії-вигодонабувача, за місцем проживання його організаторів і в їхніх автомобілях, вилучено печатки та відбитки печаток підконтрольних компаній, комп’ютерну техніку, чорнові записи та бухгалтерські документи клієнтів конвертаційного центру.
Тривають слідчі дії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас