Центральний банк Англії планує випустити цифрову валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центральний банк Англії планує випустити цифрову валюту

Фінтех і Картки
301
Банк Англії розглядає різні сценарії можливих ризиків і проблем, які можуть виникнути, якщо центробанк випустить національну цифрову валюту (CBDC).
Відповідний документ оприлюднений на сайті Банку Англії.
У документі описуються три моделі національної валюти Великобританії CBDC в залежності від того, хто саме отримає можливість працювати з CBDC: від банків і фінансових організацій до нефінансових організацій, домогосподарств і конкретних осіб.
Модель “Доступ до фінансових інститутів” (Financial Institutions Access – ред.) передбачає, що доступ до CBDC буде тільки у банків і інших організацій, зайнятих у фінансовому секторі.
Інші організації та домогосподарства не будуть мати доступу до цієї цифрової валюти.
Модель “Доступ в масштабі економіки” (Economy-wide Access – ред.) передбачає, що доступ до CBDC надається банкам і фінансовим організаціям, домогосподарствам і компаніям.
Таким чином, CBDC може служити грошима для всіх учасників економічної системи. Хоча тільки банки і фінансові організації зможуть безпосередньо взаємодіяти з центральним банком для купівлі та продажу CBDC. Інші учасники економічної системи повинні будуть використовувати спеціальні біржі для придбання або продажу CBDC.
Модель “Фінансові інститути плюс” Financial Institutions Plus є свого роду компромісним варіантом між першими двома.
У документі наголошується, що немає причин вважати, що введення CBDC зробить негативний вплив на систему кредитування або на забезпечення загальної ліквідності.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас