"Укрзалізниця" домовилася з металургами координувати дії з перевезення вантажів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" домовилася з металургами координувати дії з перевезення вантажів

Фондовий ринок
240
ПАТ “Укрзалізниця” вважає контрольованою ситуацію з транспортування металургійних вантажів і домовилася з виробниками металургії координувати дії з виробничих, організаційних та комунікаційних питань, наголошується в повідомленні ПАТ.
В. о. голови правління “Укрзалізниця” Євген Кравцов провів екстрену нараду з представниками найбільших підприємств гірничо-металургійного комплексу України, поінформував їх про стан перевезень і ознайомив із заходами, які “Укрзалізниця” приймає для забезпечення безперебійного процесу доставки вантажів.
“Ситуація залишається контрольованою, комплекс заходів, здійснений компанією, дозволив працювати в штатному режимі. Учасники наради узгодили план дій на найближчу перспективу і домовилися координувати дії з виробничих, організаційних та комунікаційних питань”, – наголошується в повідомленні.
Крім того, на нараді було вирішено виступити зі спільною заявою, в якій буде оприлюднена консолідована позиція з актуальних тем галузі.
У нараді взяли участь представники ПрАТ “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат”, ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг”, ТОВ “Метінвест Холдинг”, ТОВДТЕК”, ТОВ “Лемтранс”, ПАТДТЕК Енерго”, Федерація металургів України, ВП “Укрметалургпром” і ЗАТ “Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту”.
Як повідомлялося, “ArcelorMittal Кривий Ріг” почав генерувати збитки через страйк залізничників і часткову зупинку виробництва – в травні фінансові втрати, як очікується, складуть понад 1,5 млрд грн, можуть початися перебої з виплатою зарплати і проблеми з оплатою сировини для виробництва.
Раніше адміністрація “ArcelorMittal Кривий Ріг” заявила про те, що через страйк залізничників на підприємстві не функціонує низка цехів і може відбутися повна зупинка комбінату.
За даними однієї з профспілок на “ArcelorMittal Кривий Ріг”, “італійський страйк”, який проводять на підприємствах “Укрзалізниці” в Кривому Розі через несправність рухомого складу, почав негативно впливати на виробничі процеси гірничо-металургійних підприємств у місті, що може призвести до техногенної катастрофи.
При цьому рада профспілки залізничників і транспортних будівельників України заявила про те, що не підтримує оголошений Вільною профспілкою машиністів локомотивного депо Кременчук “італійський страйк”, а згідно із заявою “Укрзалізниці”, причини виникнення страйків на “ArcelorMittal Кривий Ріг” не пов’язані з виробничими процесами залізниці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас