Суд повернув екс-главі ДФС Насірову український паспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд повернув екс-главі ДФС Насірову український паспорт

Кримінал
200
Шевченківський райсуд Києва продовжив зобов’язання колишньому главі Державної фіскальної служби України Роману Насірову, повернув йому паспорт громадянина України.
Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) на сторінці в соцмережі “Фейсбук” в четвер, в ході чергового засідання, яке відбулося 16 травня, суд задовольнив клопотання прокурорів і продовжив процесуальні зобов’язання обвинуваченому в повному обсязі терміном на два місяці.
“Водночас, за клопотанням сторони захисту, обґрунтованого необхідністю обвинуваченого влаштуватися на роботу, суд постановив повернути екс-главі ДФС паспорт громадянина України”, – йдеться в повідомленні.
Прокурори САП на вимогу сторони захисту 7 грудня 2017 року розпочали зачитувати повний текст обвинувального акта (774 стор.). На сьогодні зачитано 200 стор. цього документа.
Наступне засідання суду призначене на 9:00 понеділка, 21 травня 2018 року.
Як повідомлялося, 2 березня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру у вчиненні злочину главу УКРІНФОРМ Р.Насірова, після чого його затримали в лікарні “Феофанія”. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
Солом’янський райсуд Києва 7 березня обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. У САП 16 березня повідомили, що за Р.Насірова його дружина внесла вказаний заставу.
28 липня директор НАБУ Артем Ситник повідомив про завершення розслідування справи щодо Р.Насірова і вручення йому остаточного підозри.
10 листопада 2017 року САП затвердила обвинувальний акт за підозрою глави УКРІНФОРМ Р.Насірова, а також керівника департаменту УКРІНФОРМ. У той же день обвинувальний акт було направлено до суду для розгляду по суті.
У Шевченківському райсуді Києва о 10:00 7 грудня 2017 року відбулося судове засідання з розгляду по суті обвинувального акта у кримінальному провадженні за обвинуваченням голови УКРІНФОРМ і керівника департаменту служби. Вони звинувачуються в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
Сторона звинувачення вважає, що глава УКРІНФОРМ протягом 2015-2016 рр., Діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв ряд безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань ТОВ “Фірма” Хас “, ТОВ” Карпатнадраінвест “, ТОВ “Надра Геоцентр”. Ці рішення він прийняв з порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов’язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас