Підвищення вартості проїзду в Києві не піддається економічному обґрунтуванню - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення вартості проїзду в Києві не піддається економічному обґрунтуванню - експерт

Казна та Політика
776
Підвищення тарифів на проїзд у Києві з 14 липня не може мати економічного обґрунтування в зв’язку з відсутністю об’єктивних статистичних даних пасажиропотоку.
Про це повідомив голова ради Всеукраїнського центру реформ транспортної інфраструктури Володимир Наумов.
«На сьогоднішній день пасажиропотік у Києві в основній масі перебуває в тіні. Таким чином, стовідсотково правильного економічного обґрунтування підвищення тарифів не може бути апріорі. Зараз статистичні дані пасажиропотоку занижені вдвічі», – сказав він.
Експерт зазначив, що без запуску електронного квитка, закон про який був прийнятий в 2017 році, аргументовано підняти ціну на проїзд неможливо.
«Для того, щоб аргументовано підняти ціну на проїзд в громадському транспорті, необхідно виконати закон про електронний квиток. Тобто зробити повністю електронний облік пасажиропотоку, в тому числі і пільгових верств населення», – сказав Наумов.
Також він зазначив, що з підвищенням ціни навряд чи покращиться якість послуг. «Ми побачили зміни, коли ціни були підняті торік? Ні. Ось і зараз ми нічого не побачимо. Тому що сама модель надання пасажирських послуг неправильна. Повинно бути комунальне підприємство, яке буде забезпечувати пасажирів електронними квитками. Такі сервіси повинні бути, наприклад, біля зупинок. А перевізник повинен перевезти пасажира з пункту А в пункт Б. Після цього місто виплатить перевізнику гроші за виконаний рейс, а не так, як зараз. Збирають готівку, потім пишуть удвічі меншу кількість перевезених пасажирів. Зрозуміло, що готівка залишається в кишенях водіїв, власників маршруту», – заявив експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас