Українці розробили платіжний браслет з ідентифікацією по кардіограмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці розробили платіжний браслет з ідентифікацією по кардіограмі

Фондовий ринок
551
Український стартап MAWI Solutions, який займається розробкою біометричних браслетів, спільно з “Приватбанком” представили платіжний браслет MAWI Pay з технологією безконтактної оплати Mastercard.
Браслет дозволяє оплачувати товари і послуги безконтактно, просто приклавши пристрій до платіжного терміналу.
Аутентифікація власника браслета відбувається за допомогою електрокардіограми – якщо його вдягнуто на чужу руку, пристрій розпізнає це і відключить функцію платежів.
Як повідомляють розробники, точність визначення особистості по ЕКГ можна порівняти з точністю відбитку пальців та інших біометрик. Тільки власник зможе платити пристроєм в торгових точках – можна не побоюватися, що браслет буде загублений або вкрадений і хтось спустошить ваші рахунки.
“Ми провели безліч досліджень, щоб бути впевненими, що ЕКГ – унікальний біометричний ідентифікатор. Наші алгоритми навчилися визначати з високою точністю людину всього за кількома ударами серця. На якість розпізнавання не впливають ні фізичні навантаження, ні зміни віку людини, ні стрес”, – заявив СЕО MAWI Рон Фрідман.
На відточування технології розробники витратили близько року. У найближчому майбутньому її затверджуватимуть спільно зі швейцарськими вченими з інституту Idiap Martigny, щоб MAWI Pay міг офіційно отримати статус біометрії.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас