В Україні гряде легалізація Bitcoin: НБУ розкрив подробиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні гряде легалізація Bitcoin: НБУ розкрив подробиці

Фінтех і Картки
1593
Поки Bitcoin в Україні не має правового статусу, але підготовка концепції регулювання ринку криптовалют практично завершена. Про це заявив заступник глави Національного банку України (НБУ) Олег Чурій.
“За дорученням Ради з національної безпеки і оборони (РНБО) завершується підготовка концепції регулювання ринку криптовалют. Її розробкою займається міжвідомча робоча група за участю регуляторів фінансового ринку та учасників ринку. В основі концепції те, що криптовалюти будуть визнані одним з видів активів, які торгуються на майданчиках”, – повідомив Чурій.
За його словами, регулятором цього ринку буде виступати Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.
Чурій підкреслив, що діяльність на ринку криптовалют буде ліцензуватися, а учасники ринку будуть нести відповідальність за дотримання фінансового моніторингу при проведенні операцій.
Раніше НБУ відмовився визнавати Bitcoin валютою. Криптовалюти, на думку Нацбанку, також не є платіжним засобом. “Світові регулятори не стурбовані якоюсь загрозою криптовалют через їх малий обсяг. Вони стурбовані лише тим, що люди можуть втратити гроші, і шахрайством”, – заявляв тоді Чурій.
Водночас, українські регулятори, включаючи НБУ, розробляють систему контролю над ринком криптовалют. Як заявив 11 січня голова Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, усунення держави від цього питання і правовий вакуум на ринку криптовалют через відсутність нормативної бази “створює загрози для економіки і безпеки держави”.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас