Комітет Європарламенту схвалив надання макрофінансової допомоги Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет Європарламенту схвалив надання макрофінансової допомоги Україні

Казна та Політика
233
Комітет у закордонних справах Європейського парламенту прийняв рішення про надання макрофінансової допомоги Україні. Про це в Twitter повідомив брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.
“Комітет у закордонних справах Європарламенту проголосував за надання макрофінансової допомоги для України, але додав поправку, що “склад Центральної виборчої комісії України відображає політичний баланс, який представляє всі відповідні політичні сили, особливо ті, які представлені в Раді”, – написав Йозвяк.
Як повідомлялося, в березні Єврокомісія офіційно запустила процедуру виділення Україні 1 млрд євро фіндопомоги. В Україні розраховували на великі обсяги.
Тим часом офіційна комунікація ЄК з цього приводу, спрямована до Європарламенту, підтверджує, що навіть перший транш Києву дадуть тільки після виконання умов. “Потрібно визначити специфічні умови для кожного з двох траншів допомоги”, – йдеться в документах Єврокомісії, копія яких є в розпорядженні Європейської правди.
Варто зауважити, що в 2017 році рівень виконання Угоди про асоціацію з ЄС станом на 2017 рік склав 41%. Рівень виконання завдань, за які відповідальні центральні органи виконавчої влади, близький до цього показника – 42%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас