У КМДА повідомили, коли і на скільки зросте вартість проїзду у транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА повідомили, коли і на скільки зросте вартість проїзду у транспорті

Казна та Політика
3550
Вартість проїзду в міському транспорті Києва з 14 липня буде становити від 6,3 грн за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою і 8 грн за разову поїздку, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА) з посиланням на заступника її голови Дмитра Давтяна.
“З 14 липня встановлюється новий тариф на проїзд у міському транспорті столиці. Пасажири, які користуються проїзними квитками на місяць і безконтактними картками, при їх поповненні будуть платити за одну поїздку від 6,3 грн”, – повідомив заступник голови КМДА у вівторок.
За його словами, міська адміністрація встановлює “максимально низьку вартість проїзду для киян, які користуються транспортом постійно, а 8 грн будуть платити пасажири, які користуються міським громадським транспортом або іноді гості столиці”.
Разом з тим начальник КП “Київський метрополітен” Віктор Брагінський під час прес-брифінгу з перегляду діючих тарифів на проїзд у громадському транспорті столиці повідомив, що для постійних пасажирів метрополітену, користувачів безконтактних карток вартість проїзду зросте на 1,3-1,5 грн.
“Для постійних пасажирів вартість поїздки в метро підвищиться на 1 гривню 30 копійок у проїзних і на 1 гривню 50 копійок при поповненні картки метро на 50 поїздок, відносно сьогоднішньої вартості в 5 гривень. Всі пільги для соціально вразливих категорій населення, а таких в метрополітені 23, збережені”, – сказав В. Брагінський.
Він додав, що кошти від зміни тарифу будуть направлені на два основні напрямки: оплату енергоресурсів, які подорожчали, і наближення заробітної плати на підприємстві до середніх показників в столиці.
“Нам потрібно утримати висококваліфікованих працівників, які сьогодні масово їдуть на найпростішу роботу в Європу, де отримують 1000 євро щомісяця, або йдуть у приватні компанії. Є близько 300 вакансій, серед яких машиністи, електрики і слюсарі з ремонту ескалаторів. Тобто фахівці, від яких залежить належна робота метрополітену”, – сказав керівник метрополітену.
Д. Давтян нагадав, що останнє підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня відбулося в лютому 2015 року. А в 2017 році відбулось коригування окремих його складових.
“З 2015 року в країні зросли тарифи на електроенергію – в 5,4 разу, вартість дизельного палива – в 1,5 разу, вартість шин – в 1,5 разу, індекс споживчих цін за вказаний період (2015-2017 рік) становить 183%”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас