BMW випустить бездротову зарядку для електромобілів влітку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW випустить бездротову зарядку для електромобілів влітку

Технології&Авто
415
Ресурс Car повідомляє про те, що баварський автогігант BMW AG близький до початку серійного виробництва станцій бездротової підзарядки акумуляторів гібридних і електричних автомобілів.
Система BMW використовує індукційний метод. Вона складається з двох основних модулів: зарядної панелі, яка монтується, скажімо, в гаражі, і блоку-приймача в області днища транспортного засобу.
Індукційна котушка в зарядній станції створює електромагнітне поле під час надходження змінного струму. Схожа котушка на стороні автомобіля вловлює згенероване поле і конвертує отриману енергію в постійний струм, який служить для підзарядки акумуляторів.
Для точного позиціонування джерела і приймача енергії один відносно іншого служить спеціальний помічник, що відображає вказівки на дисплеї бортового інформаційно-розважального комплексу.
Передбачені засоби безпеки: передача енергії автоматично зупиняється, якщо датчики виявлять в зоні зарядної станції будь-який об’єкт – наприклад домашню тварину.
Повідомляється, що BMW почне виробництво станцій бездротової підзарядки вже в липні. У продажу система з’явиться до кінця літа. Першими скористатися рішенням зможуть власники гібридних седанів BMW 530e.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас