У Кабміні затвердили спеціальності, за якими магістри складатимуть єдиний кваліфіспит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні затвердили спеціальності, за якими магістри складатимуть єдиний кваліфіспит

Казна та Політика
698
Кабінет Міністрів України затвердив перелік спеціальностей, за якими проводитиметься єдиний державний кваліфікаційний іспит для отримання ступеня магістра.
Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в четвер, 10 травня.
Згідно з постановою, ухваленою на засіданні уряду, йдеться, зокрема, про 30 спеціальностей у сфері охорони здоров’я — стоматології, медицині, медсестринства, технології медичної діагностики і лікування, медичної психології, фармації та промислової фармації.
Крім того, в перелік медичних спеціальностей, за якими буде проводитися даний іспит, включені фізіо- й ерготерапія, педіатрія, громадське здоров’я.
Постанова також визначає спеціальності, за якими буде проводитися даний іспит у таких галузях знань, як право, інформаційні технології, ветеринарна медицина, міжнародні відносини.
Як зазначено в пояснювальній записці, дані зміни впроваджені з метою запровадження додаткових заходів щодо забезпечення доброчесності при отриманні ступеня магістра. Єдиний іспит буде сприяти підвищенню рівня кваліфікації випускників.
Раніше Кабмін на засіданні 25 квітня 2018 року скасував термін “вищий навчальний заклад”, привівши нормативні акти у відповідність до закону про освіту. Уряд вніс зміни в порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань, замінивши в його тексті слова “вищий навчальний заклад” у всіх відмінках і кількісних формах словами “заклад вищої освіти” у відповідному відмінку і кількісній формі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас