Обсяг світових угод M&A перевищив 1 трлн доларів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг світових угод M&A перевищив 1 трлн доларів США

Фондовий ринок
565
За результатами першого кварталу поточного року обсяг світових угод M&A перевищив 1 трлн доларів США порівняно з показником 749 млрд доларів США у першому кварталі 2017 року.
Про це свідчать данні звіту KPMG International «2018 M&A Predictor».
За результатами звіту KPMG International прогнозує зростання ринку злиття й поглинання. Передбачається зростання як зацікавленості в укладанні угод (на 5%), так і спроможності їх реалізовувати (на 17%). Ці показники виглядають оптимістично порівняно з 2017 роком, коли прогнози щодо зростання рівня бажань укладати такі угоди не перевищували 1%.
 
Середня вартість угод у першому кварталі цього року також суттєво зросла порівняно із аналогічним періодом минулого року. Збільшення становить 30% і сягає 10-річного максимуму у 124 млн доларів США, що перевищує показник у 100 млн доларів США, зафіксований у 2015-2016 рр.
 
«Попит на хороші активи і компанії залишається дуже високим в умовах сприятливих ринків капіталу та низьких процентних ставок. Незалежно від того, чи це великі корпорації зі значними обсягами грошових коштів на балансі, чи зростаючі обсяги приватного капіталу, спрямовані на здійснення таких угод, учасники M&A транзакцій діють активно і підвищують ставки», – говорить Філіп Айсом, керівник глобальної практики M&A.
Незважаючи на турбулентність на світовому геополітичному фронті, найбільш нагальною за всі часи є потреба у швидких перетвореннях та інноваціях, що пояснює потужний ринок угод у 2018 році у сфері технологій, який забирає все більший шматок пирога галузевої конвергенції.
 
Таким чином, геополітичні виклики не мають суттєвого впливу на кількість M&A, а найбільш активно угоди укладаються на ринках середнього розміру.
  
Експерти KPMG також відзначають, що глобально у 2017 році промисловий та споживчий сектори активно розвивалися, завдяки чому сектор фінансових послуг теж рухається вперед.
Обсяг міжгалузевих угод у промисловому та споживчому секторах у 2017 році перевищив 85 млрд доларів США в кожному. Це вже майже ті 100 млрд доларів США на рік, які сектор фінансових послуг витрачає з 2015 року, оскільки попит на інноваційні технології та цифрові можливості не спадає.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас