ДФС ліквідувала в Києві конвертцентр з оборотом 120 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС ліквідувала в Києві конвертцентр з оборотом 120 млн гривень

Кримінал
323
Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) ліквідували конвертаційний центр з оборотом понад 120 млн гривень у Києві.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.
Зокрема співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Києві під процесуальним керівництвом прокуратури встановили групу осіб, які протягом 2016-2018 років надавали підприємствам реального сектора економіки послуги з мінімізації податків шляхом переведення безготівкових коштів у готівку та штучного завищення податкового кредиту по ПДВ.
Для прикриття незаконної діяльності фігуранти створили (зареєстрували) і/або придбали корпоративні права 10 транзитних і фіктивних суб’єктів господарської діяльності (СГД), на рахунку яких компанії реального сектора економіки перераховували кошти за нібито придбані товари чи надані послуги.
Зазначається, що в подальшому ці кошти знімалися готівкою та передавалися вигодонабувачам за винагороду в розмірі 11-13% від проконвертованої суми.
Таким чином, протягом 2016-2018 років було проконвертовано понад 120 млн гривень.
За результатами 15 обшуків, проведених в офісних приміщеннях, якими користувалися організатори конвертаційного центру, і за місцем проживання фігурантів вилучено 3 печатки підконтрольних підприємств, копії фінансово-господарських документів і чорнові записи фіктивних СГД, комп’ютерну техніку та флеш-носії.
Тривають слідчі дії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас