Qualcomm планує вийти з бізнесу з випуску серверних процесорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm планує вийти з бізнесу з випуску серверних процесорів

Технології&Авто
415
Ще один розробник збирається зійти з нової дистанції — залишити ринок серверних платформ на архітектурі ARM, що зароджується. Причому не просто новачок, як, наприклад, компанія Calxeda, яка згорнула розробки в 2014 році, а один з головних прихильників просування серверних рішень на ARM — компанія Qualcomm.
Як повідомляє інформагентство Bloomberg з посиланням на анонімні джерела всередині компанії, на даний момент керівництво Qualcomm зондує грунт на предмет вибору одного з варіантів: просто ліквідувати підрозділ з розробки серверних процесорів або знайти покупця на цей вид діяльності.
У будь-якому випадку, це матиме негативний вплив на спільноту прихильників серверних процесорів на ядрах ARM. Розквіт серверних платформ на архітектурі ARM очікувався не пізніше 2016 року. На дворі закінчується перша половина 2018 року, а масових рішень у цій галузі як не було, так і немає.
Цікаво, що минуло лише трохи більше півроку після старту комерційних поставок 10-нм 48-ядерних процесорів Qualcomm Centriq 2400. За словами розробників, процесори Centriq 2400 за енергоефективністю і за показником вартості істотно випереджали 28-ядерні моделі процесорів Intel Xeon Platinum 8180. У листопаді компанія Microsoft показала сервер на процесорах Qualcomm Centriq 2400 і велику зацікавленість у подібних рішеннях.
Відтоді нічого нового про використання процесорів Centriq 2400 в будь-яких системах не повідомлялося, а тиша в даному випадку свідчить про відсутність інтересу до новинок. Все знову повернулося до x86-сумісних платформ Intel Xeon, тим більше, що якраз минулої осені вийшли перші серверні моделі Xeon на архітектурі Skylake, і всі дружно почали закуповувати перевірені часом рішення.
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас