Нафтогаз і Укртрансгаз розробили масштабний план модернізації ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз і Укртрансгаз розробили масштабний план модернізації ГТС

Фондовий ринок
1399
План модернізації на 2018-2027 роки розроблений спільно з Нафтогазом України з метою приведення виробничих потужностей у відповідність з європейськими стандартами надійності, безпеки і екологічності при експлуатації компресорних станцій (КС) і транспортуванні газу.
При цьому, зараз ще триває робота з Національною комісією держрегулювання енергетики і комунальних послуг щодо схвалення та утвердження 10-річних планів розвитку ГТС і підземних сховищ газу (ПСГ) України на 2018-2027 роки.
Плани, зокрема, передбачають реконструкцію 4 КС: Яготин, Диканька, Ромни та КЦ 4 Більче-Волиця. Ці об’єкти визначені пріоритетними і оптимальними для капіталовкладень, грунтуючись на аналізі їх технічного стану і завантаженості (в тому числі з урахуванням загрози припинення транзиту російського газу по території України).
Відзначається, що інвестиції, які планується направити на реконструкцію зазначених КС протягом 2018-2020 років, складуть понад 7 млрд грн.
Найближчим часом Укртрансгаз ініціює проведення міжнародних торгів із закупівлі обладнання для модернізації КС через систему державних закупівель ProZorro, в яких зможуть взяти участь як іноземні, так і українські компанії.
“Ми очікуємо, що великі виробники, які присутні в Україні і які вміють виробляти потрібне нам обладнання – частково або повністю, самостійно або в кооперації з міжнародними партнерами, – візьмуть участь в цих конкурсах”, – зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.
Перші закупівельні процедури планується почати в другому кварталі 2018 року по проекту з реконструкції КС Яготин.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас