Аеропорт "Київ" розширить термінал "А" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт "Київ" розширить термінал "А"

Фондовий ринок
470
Міжнародний аеропорт “Київ” ім. І. Сікорського має намір розширити термінал “А” з метою обслуговування пасажиропотоку, що зростає, повідомив голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський.
“У найближчі кілька років ми прогнозуємо зростання пасажиропотоку, і з цим пов’язана нова масштабна реконструкція, яку веде в аеропорту компанія “Майстер-Авіа” (управляє аеропортом – ред.). У 2019 році потужності аеропорту на приліт і на виліт буде збільшено вдвічі”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
За його словами, зараз переобладнана і збільшена зона прильоту міжнародних рейсів, а в середині травня цього року в аеропорту починається масштабна реконструкція міжнародного терміналу “А”.
“Раніше аеропорт використовував термінал “D” тільки для обслуговування внутрішніх рейсів. На жаль, внутрішній пасажиропотік значно скоротився, практично зійшов нанівець. Було прийнято рішення переобладнати частину потужностей для обслуговування пасажирів, які прилітають з міжнародних рейсів. Точну вартість реконструкції я назвати не можу, оскільки ми в процесі, це приблизно 20 млн грн”, – сказав Д. Костржевський.
Він додав, що вже побудовані дві галереї, які з’єднали термінали “D” і “А”, збільшено кількість стійок паспортного контролю в два рази, значно збільшено площу для перебування пасажирів, вдвічі збільшено кількість стрічок видачі багажу.
“До терміналу “А” планується прилаштувати додаткові площі, близько 9 тис. кв. м, що дозволить вдвічі збільшити кількість стійок реєстрації – до 40. Також вдвічі збільшиться кількість стійок паспортного контролю, пунктів контролю на авіабезпеку. У результаті, кількість одночасно обслуговуваних пасажирів зросте в 2,5 разу. Зараз це близько 700 пасажирів на годину, у планах довести до 1,5 тис.”, – сказав Д. Костржевський.
Міжнародний аеропорт “Київ” (Жуляни) розташований в діловому центрі столиці в 7 км від центру міста. За кількістю рейсів і пасажиропотоком займає 2-е місце в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас