Ford винайшов автомобільні шибки для незрячих людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford винайшов автомобільні шибки для незрячих людей

Фондовий ринок
1481
Ford розробив технологію автомобільного смарт-вікна для незрячих людей, що перетворює картинки пейзажу за вікном на тактильні зображення. Хоча винахід технології Feel The View не може повернути зір, він може дати уявлення незрячим людям, як виглядає навколишній світ, що проноситься за вікнами автомобіля.
Автовиробник Ford спільно з італійським стартапом Aedo, що спеціалізуються на розробці інтелектуальних пристроїв для людей з вадами зору, створили автомобільні шибки, що перетворюють зображення навколишніх ландшафтів на картинки, які можна побачити за допомогою дотику.
Принцип роботи винайденої технології, що отримала назву Feel The View, базується на фотографуванні пейзажів, які пропливають за вікнами автомобіля під час руху, а потім їх перетворенні на зображення, що складається з 255 відтінків сірого. Отримана картинка відображається на автомобільній шибці на манер шрифту Брайля.
Зображення перетворюється на вібрації різної інтенсивності, які можуть відчуватися подушечками пальців людини. Все це створює ефект побудови картинки у вигляді начебто рельєфно-крапкового тактильного шрифту. До всього іншого, пристрій Feel The View супроводжує створення зображення звуковим описом пейзажу аудіо-помічником.
На даний момент система Feel The View є всього лише прототипом, а самі розробники вважають, що його найкращим застосуванням в майбутньому стануть автономні транспортні засоби.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас