Xiaomi обрала Гонконг для проведення IPO на $10 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi обрала Гонконг для проведення IPO на $10 млрд

Фондовий ринок
309
Китайський виробник електроніки Xiaomi Corp. вибрав Гонконгську фондову біржу (HKEX) як майданчик для проведення IPO, яке може стати найбільшим в світі в цьому році.
У четвер Xiaomi направила HKEX заявку про розміщення акцій. Вона однією з перших компаній скористається перевагами нових правил IPO на гонконгській біржі.
У документі не вказуються імовірні розміри IPO або оцінка капіталізації після операції. Однак раніше поінформовані джерела повідомляли, що Xiaomi розраховує залучити не менше ніж $10 млрд і отримати оцінку вартості близько $100 млрд.
Потенційно IPO компанії може виявитися найбільшим в Китаї і в світі з розміщення Alibaba на $25 млрд у 2014 році – все буде залежати від того, яку частку акцій Xiaomi виставить на продаж.
Разом з тим у додатках до заявки Xiaomi вперше розкрила фінансові показники. Так, чистий збиток в 2017 році склав 43,89 млрд юанів ($6,9 млрд). А прибуток без урахування одноразових факторів склав 5,36 млрд юанів.
Річна виручка збільшилася на 67%, до 114,6 млрд юанів ($18 млрд).
Як очікується, незабаром після розміщення в Гонконзі Xiaomi отримає вторинний лістинг на одній з бірж материкового Китаю. Для цього вона випустить так звані китайські депозитарні розписки, повідомили The Wall Street Journal поінформовані джерела.
Зараз компанія фактично базується в Пекіні, але зареєстрована на Кайманових островах. Для випуску депозитарних розписок у Китаї їй потрібна буде нова структура, проте інструмент є зовсім новим, і влада КНР поки що не опублікувала докладні правила.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас