МОЗ підготувало методику розрахунку потреби у вакцинах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ підготувало методику розрахунку потреби у вакцинах

Казна та Політика
153
Міністерство охорони здоров’я України винесло на громадське обговорення методику розрахунку і порядок визначення потреби в медичних імунобіологічних препаратах і виробах, що використовуються при проведенні імунопрофілактики.
Відповідний проект наказу оприлюднено на сайті відомства.
Методика передбачає впровадження стандартизованих підходів до визначення потреби адміністративно-територіальних одиниць у вакцинах як для проведення вакцинації згідно з календарем щеплень, так і для додаткових заходів з вакцинації.
Крім того, документ визначає, що розрахунок здійснюється з урахуванням прогнозованої потреби на трирічний період.
Розрахунок річної потреби в медичних імунобіологічних препаратах передбачає включення в річну потребу 25%-ного резервного запасу за всіма найменуваннями препаратів.
При визначенні потреби адміністративно-територіальних одиниць враховується також надходження вакцин в якості гуманітарної або благодійної допомоги. Крім того, при розрахунку до уваги беруться залишки вакцин станом на 1 січня (року, на який здійснюється розрахунок).
У свою чергу порядок визначення потреби передбачає, що сформована потреба є основою для формування бюджетного запиту. Потребу у вакцинах на національному рівні формує Центр громадського здоров’я відповідно до розрахунків, виконаних відповідно до методики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас