Більшість автовиробників скоротили продажі в США в квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість автовиробників скоротили продажі в США в квітні

Технології&Авто
197
Продажі автомобілів у США в квітні 2018 року знизилися приблизно на 5% в порівнянні з тим же місяцем минулого року, вважають аналітики, оскільки зберігається слабкий попит на седани і компакт-кари, пише The Wall Street Journal.
У перерахунку на річні темпи продажі машин в США в квітні склали 17,15 млн у порівнянні з 17,48 млн автомобілів у березні і 17,04 млн роком раніше. Аналітики, опитані Thomson Reuters, в середньому прогнозували 17,1 млн.
Зростання цін на нафту і, отже, бензин, а також погіршення умов кредитування також створюють проблеми для автовиробників, які раніше розраховували, що в цьому році продажі будуть близькі до рекордних показників останніх років.
Поки попит на позашляховики і пікапи залишається досить високим – в квітні вони становили близько 67% від загального обсягу продажів. Разом з тим ціни на бензин в США на цьому тижні перевищили $2,8 за галон (3,79 л) – на 18% більше, ніж на початку травня 2017 року, і на 6% вище, ніж в квітні.
Незважаючи на це, автомобілебудівні концерни усвідомили, що споживачі віддають перевагу великому формату, і продовжили згортати випуск менших автомобілів. Ford Motor Co. минулого тижня оголосив, що перенесе $7 млрд з програми інвестицій в седани і компактні автомобілі у виробництво SUV і пікапів.
Продажі Ford, другого за величиною автоконцерну США, знизилися в квітні на 4,7% в порівнянні з тим же місяцем минулого року, в тому числі поставки роздрібним клієнтам зменшилися на 2,6%. Обсяги реалізації пікапів F-series піднялися на 3,5%, позашляховиків – знизилися на 4,6%, менших легкових машин – на 15%.
Найбільший автовиробник США General Motors Co. (GM) з квітня відмовився від публікації щомісячних даних, компанія продовжить публікувати дані про продажі щоквартально. За оцінками галузевих експертів, GM міг зафіксувати в минулому місяці нульову зміну або зниження в розмірі до 8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас