Мінфін США дав інвесторам ще місяць на продаж російських активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США дав інвесторам ще місяць на продаж російських активів

Фондовий ринок
689
Міністерство фінансів США продовжило термін, протягом якого американські інвестори повинні позбутися акцій російських компаній En +, “Русал” і “Групи ГАЗ”, які підпали під санкції Вашингтона.
Інвестори повинні зробити це до 6 червня, а не до 7 травня, як планувалося раніше. Їм також слід припинити контракти з компаніями зі списку санкцій.
Також новим документом від 1 травня продовжено дозвіл на позбавлення від активів агрохолдингу “Кубань”, “Базового елемента”, B-Finance, SC EuroSibEnergo, “Газпром бурение”, “Ладога Менеджмент”, АТ NPV Engineering, групи “Ренова”. Проти цих компаній санкції були запроваджені у зв’язку з агресією РФ в Україні.
За “Кремлівською доповіддю” США запровадили санкції проти ряду російських бізнесменів, чиновників і компаній 6 квітня. Під обмежувальні заходи, зокрема, підпали “Русал” і En + Group Олега Дерипаски.
Мінфін США 23 квітня допустив пом’якшення санкцій проти “Русала”, якщо Дерипаска перестане контролювати компанію.
Тоді ж група компаній En +, що є контролюючим акціонером “Русала”, повідомила, що Дерипаска погодився покинути раду її директорів і готовий скоротити свою частку в ній нижче 50 відсотків. Однак в Мінфіні США заявили, що це безпосередньо не є підставою для виведення компанії з-під санкцій.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас